Voice from students

Voor mijn werk gaf ik lezingen aan een grote groep mensen. Maar ik vond het altijd spannend en kreeg last van een knelling in mijn keel tijdens lezing. Daarom heb ik AT lessen genomen om iets er aan te doen.

Eerst begreep ik niet wat de bedoeling was van zo’n AT-les. Ik moest telkens zitten en opstaan en mijn armen rustig bewegen, enz. Maar dat kwam allemaal in mijn lichaam en geest: mijn lichaam en geest leerden zich bewust te worden van spanning in mijn lichaam, en hoe je ervan los kan komen. En wat je geleerd hebt, gaat nooit weg uit je bewustzijn. AT zit altijd in je en geeft je steun. Heel bijzonder.

Na een aantal lessen kon ik mijn lezing tot mijn verbazing heel ontspannen doen. Het leek alsof mijn keel helemaal open en vrij stond tijdens de lezing. Ik was verlost van de blokkades en eigen gewoontes die ik had.

AT gebruik ik na jaren nog steeds in mijn dagelijkse leven, thuis, op het werk, en tijdens het sporten.

Yasuyo sensei is heel aardig. Zij gaf me tijd en ruimte om AT te ervaren en te ontdekken. Ik besef dat het nodig was voor AT. Je leert jezelf kennen en te voelen en te “praten met je lichaam”. Een belevenis die altijd bij je blijft. Daar ben ik dankbaar voor.

K. Nakamoto, leraar basisonderwijs

・・・・・・・

Alexander Technique was more than beneficial for me as a vocalist and of course as a human being. Restoring my overall outcome of any activity or action I do, it improved my body and mind well-being. Paying attention to things that I have not considered in the past (such as the way I walk, sit, stand and react with the environment around me); it gave me a better perception of my body behaviour how it affects my everyday life as well as my profession too. Yet, as a vocalist I found my body and breathing technique become more optimal which played an important role of how I deal with demanding situations allowing me to maintain a consistent wellness. 

Kakia F., vocalist

・・・・・・・